Måndag

Åh är så seg idag.. Ska försöka skriva ett inlägg som inte låter allt för galen..

Idag var jag och C och träffade C på Pedagogen.. Vi hade en pluggdate.. Satt med alla ändringar på C-uppsatsen.. Vi är typ klara, men ändå måste vi vänta tre veckor för att kunna lämna in den..

När vi kom hem var vi så trötta så att efter maten däckade vi båda på soffan.. Tuppluren hade vart underbar om jag hade sluppit alla Samuels leksaker upptryckta i ansikten... Knäppisen :P

Nu sitter jag och tittar på "ANTM" på trean.. The petit version.. Usch vad jag redan stör mig på Amber - Jesustjejen..

Imorn ska vi tillbaka till Pedagogen och träffa C och ändra lite till på uppsatsen. Sen efter det ska jag träffa mammagänget och deras petit barn.. Vi ska påskpyssla och fika :D:D

Sen på onsdag ska vi till S*T*H*L*M och Nyk! Ser mer fram emot Sthlm eftersom mamma och co har inte träffat Charlie än.. Men Nyk ska bli skoj det med...

"Nästa - Svenska Hollywoodfruar"! Måste kolla haha... Får se vad U säger :P

Jag är med och tävlar..



”Jag tävlar om finfina babyprodukter från Apoteket – var med och tävla hos Carolina du också!”

TÄVLINGEN AVSLUTAS Söndagen den 4 April.

Jag tävlar om en..


Jag är med och tävlar om en Bloggie hos Egoinas värld och min motivering till att jag ska vinna är att jag skulle behöva en sån smart kamera för att liva upp min blogg. En blogg utan sköna bilder är ju ingen riktig blogg ju! Om jag vinner skulle jag vilja ha den lila, skitsnyggt!

Jag tävlar om en..



Jag tävlar om en pedagogisk träleksak från Smultronbyn Leksaker.
Delta hos Agnes du också!

Tävlingen avslutas fredagen den 9 april klockan 21:00.

Andra tävlingar som jag är med i som Agnes håller i är:



Tävlingen avslutas fredagen den 2 april klockan 21:00.



Tävlingen avslutas den 29 mars klockan 21:00.



Tävlingen avslutas den måndagen den 5 april klockan 21:00.

Chokladbollar och fredagstv

Nu får det vara nog!

Inge mer socker till mig tack.. Usch vad dålig jag har blivit. Äter godis och bakelser VARJE dag.. Helst på kvällen då abstinensen sätter fart. Måste ha måste.. Finns det inget som vi har köpt så bakar jag.. Helst choklad..

Nu har jag bestämt mig för att bara äta smått och gott på helgerna.. På vardagarna får jag kämpa med sockerdemonerna på andra sätt. Typ frukt och litervis med vatten.

Magen måste bort.. Jag har en degig mage och jag kan egentligen inte bara skylla på graviditeten. (Men jag skyller på graviditeten vad gällande allt som hänger löst på kroppen). Jag vill börja träna men måste vänta ungefär en månad till för att kroppen måste hinna återställas först. Men jag känner mig rastlös och vill gärna använda min kropp.. Cykla, gå promenader, springa.. Nu kan jag iofs göra sånt, innan skyllde jag på vädret, men våren är ju hääär :D

Men denna helg får ju jag njuta av min bakelser och choklad. Ikväll njuter jag t ex av mina cocosbollar, eller chokladbollar som U tycker att det heter.. Ska inte ens gå in i samtalet om vad de heter. Gillar inte alls namnet vissa ger dem. Folk brukar kalla dem för det bara för att jävlas, men då får de inte smaka haha...

Fredagstv'n blir filmen "Where the wild things are".. Sen vill jag se Solsidan, helt underbaar serie.. Har missat lite avsnitt så jag får köra en maraton med U som har typ missat alla avsnitt..

Imorn är blir det trerättersmiddag hos svärfar med familj!

Trevlig helg!

Allu allu

Me so tired..

Jag och min underbara dotter var ute på vift idag.. Vi åkte på en liten tripp till Trollis. Jag hade en handledarmöte kl 13.00 och min kära sambo hade också en handledarmöte här i Gbg så jag fick ingen skjuts dit :( Buhu.. Alltså shiit vad omständigt det var att åka tåg själv med en enmånadsbebis och en TVILLINGVAGN!! Oohh jag vill ha en vanlig vagn. Hur dumt är det att ha en dubbelvagn när man bara har ett barn i? Don't get me wrong, jag älskar min fina limegröna vagn, men idag trodde jag att jag skulle börja gråta framför alla på tåget.

Vägen dit var ok. U skjutsade oss till tågstationen och jag hade typ 40 min på mig att gå på. Då hade jag tid på mig att testa olika vagnar som min barnvagn fick plats i. Tredje vagnen gillt. Heelt svettig också eftersom jag hade vinterjackan och halsduk, och tydligen var det 13+ idag! Vet inte hur jag tänker.. Haha..

I skolan gick det väl ok. Vi är inte godkända för att lämna in den än, så tre veckor till innan vi får lämna in den. Detta börjar likna en mardröm!!! Charlie var min lilla ängel, lite gnäll o så blev det men inget jag klagar på. Och lärarna kunde inte lämna henne i fred. En examinator tog t om henne och sa att vi kunde få lite ro att gå igenom uppsatsen. Jag visste inte hur jag skulle reagera så jag bara garvade.. Men Charlie gillade inte henne riktigt, så jag fick tillbaka henne snabbt :P

Sen på vägen hem så åker ju tågen bara snabbt förbi Trollhättan (är ju inte en ändhållplats som Gbg) så jag fick tänka snabbt. Hade ju bara en chans o välja rätt vagn. Jag chansade på första vagnen eftersom det var den jag åkte på vägen dit. Men jag hade feel... Fick panik. Konduktören kom precis förbi och jag frågade henne vad jag skulle göra. Kom bara in i vestibulen eller vad man ska kalla det.
-"Fäll ihop den" fick jag till svar..
Lättare sagt än gjort. Skitsvårt att fälla ihop den, och jag har aldrig gjort, det har alltid vart U som har gjort det. Först var jag tvungen att lossa liggdelen som C låg i... Konduktören fick den. Sen, helt svettig, skulle jag fälla ihop hela shiten.. Ena knappen är skittrög (blev varnad av U) så det gick inte. Jag fick panik, alla tittade på mig eftersom jag förde värsta livet och konduktören stod där med Charlie i liggdelen i handen o frågade om hon kunde hjälpa mig. Visste inte ens vad jag höll på med haha, hur skulle hon hjälpa mig?
Tillslut gick den ihop så att jag kunde få in den mella säterna.. Jäkla skiit alltså.. Men sen det värsta var att jag skulle få ihop den också när vi skulle av. Började i tid och kämpa och kämpa men det är ännu svårare att få ihop än att fälla ihop! En kvinna frågade om hon kunde hjälpa mig men även här visste jag inte ens vad jag höll på mig så hon kunde inte göra nåt. Tåget stannar och vad ser jag då? Jo min älsklings ansikte utanför dörren! Min räddare i nöden... Han tar vagnen och fixar till den så slapp jag kämpa mer..
F*n aldrig mer alltså!! Måste ha en vanlig vagn!! Denna vill jag ha:
Bild lånad härifrån.
Urban Jungle Swift, färg Chili. Kostar 5395kr här i Sverige, men jag har tänkt jag beställer från Pramworld och då kostar den endast 3371,34kr (£299), smart va?

Jag är med o tävlar..



”Jag är med och tävlar hos Edvinsmamma om ett valfritt paket namnnappar från Namnnappen.se.

Var med och tävla HÄR du med!”

Tävlingen avslutas den 1 april kl 21.00

Jag tävlar om..



Jag är med och tävlar om denna fina bärsele hos flerbarnsmamma.se
Var med du också!

Tävlingen avslutas den 2 april!

Jag tävlar om..



Jag är med och tävlar om denna snygga skötväskan, var med du också hos michelledelice.blogg.se/

Tävlingen avslutas den 5 april.

Jag tävlar om..



Jag vill vinna presentkort hos VerasHus i Nikitas blogg!
Klicka HÄR om du också vill vinna!

Tävlingen avslutas den 7 april kl 20.00

Hoppas!

Nu har jag skickat in vår uppsats till vår handledare för en sista granskning och jag hoppas hoppas att hon godkänner den så att vi kan gå upp med den!! Då ska vi opponera i mitten av april och sen är vi typ klara! Om examinatorn inte tycker att vi ska ändra på något, men jag tror nog att vi får ändra för ingen slipper det..

Nu knackar U på sin arm och med det vill han visa att klockan är mycket, vilken den är. Vi måste sova.. Jag har suttit och skrivit hela kvällen..

Måste bara gratulera världens perfektaste lilla flicka.. Min älskade Charlie fyller en månad idag!!! Tänk vad tiden går snabbt! Snart är mars månad slut, snart är våren här (våren var föresten här idag iaf, det var inte något annat än vår idag). Det var en månad sen jag födde och det kan jag fortfarande inte förstå! Känns verkligen som igår..



I love you my baby!

Grattis även till lilla Madeleine som också fyller en månad idag... (Alltså den 23 mars)..

Borde sova nu

Men allt annat är ju så mycket roligare! Tänk att jag inte tycker samma sak på morgonen.. Är inte det konstigt? Då är ingenting roligare än att sova.. Jag och Charlie kan ligga och sova hur länge som helst om dagarna. Vilken tur att man har en morgonpigg sambo som kan gå upp när vår morgonpigge son vaknar och vill ha "gooosh" (yoghurt, eller frukost, beror på vilket humör S är på när man frågar).

U tvingar mig just nu att titta på en dokumentär om hur de första människorna spred sig från Afrika. Olika forskare försöker svara på frågan. Men jag tyckte inte att det var så intressant så jag bloggar istället. Men vad är det jag upptäcker efter ett tag? Jo, U har somnat! T om han tyckte att det var tråkigt.. Haha jäkla mupp :P Neh du är ingen mupp min älskling, puss!

Imorn ska jag och barnen på Världskulturmuséet och träffa vår mammagäng och barngäng. Jag ska träffa mammorna och barnen träffar barngänget dårå.. Ska bli mysigt..

Vad har jag gjort under helgen you wonder? Eller det kanske du inte gjorde. Ok, du gjorde visst det.. Jag åt tacos på fredagen, Samuel dansade till introt till Let's dance sen fick han gå lägga sig och vi.. eh minns inte längre vad vi gjorde haha.. Men jag minns att min sötaste systerdotter fyllde hela 14 år! Grattis igen, i efterskott!



Där är hon sötisen! Nej, det är hon bakom tjockisen.. Jag vet, egobild! Men lillflickan vill inte visas på bild så då får det bli så här hahah..

Sen på lördagen så fyllde broder stor år! Eller storebror kanske det heter.. Hela 32år! Hipp hipp hurray! Bara 4 år kvar av ungdom (tydligen är 36år det nya 20, ungdomen tar slut då..) Han ville att vi skulle äta tacos, men vi tackade nej. Går inte att äta det tvice efter varandra.. Så det blev kladdkaketårtafika hos oss på kvällen!



Grattis storebror i efterskott! (Åh, kolla linslusen där bak, get out of the way, smack!)(Simpsons-referens)..

Söndag fyllde en till person år, E (ja, samma från mammagruppen, tack för att du la märke till det) fyllde 30år!! Grattis i efterskott till dig med. Hade tyvärr inte en bild på henne med mig i bakgrunden så det blir ingen bild, hö hö hö höö..

Idag satt jag och min pluggishkompish C och skrev C-uppsats, och jag troor att vi kanske blir klara denna vecka!! Hoppasss...

Nej, som ni kanske märker så blir denna inlägg superflummig och ja, jag är övertrött så jag får nog ta o lägga mig nu.. Pusssssssss

Jag tävlar om..



”Jag tävlar om en ”Katvig Harlequin Apple-body” i valfri färg och storlek från Milk&Milla – var med och tävla hos Carolina du också!”

Tävlingen avslutas måndagen den 5 april kl 21.00.

En till sjukis

Måste bara tillägga att min papin också är sjuk nu.. Hör hur han nyser inne i köket medan han sitter och skriver på sin uppsats.. Stackarn, säkert jag som har smittat honom med mina pussar och kramar.

Imorn ska han på intervju och vi ska alla hålla tummarna på att det går bra! You can do it papin!!!

Annars så har jag bakat idag. Blev sugen på kärleksmums då jag läste på en annan blogg att hon hade bakat det.. Sen så hittade jag lite fler recept som jag skrev ner i min receptbok jag fick i julklapp av systeryster S.. Får ta o testa dem någon annan dag, t ex kladdmuffins.. Mums!

Nu tittar jag på tv och lilla C ligger och snarkar här brevid.. Haha neh hon snarkar inte, min lilla tös.. Men hon sover djupt. Samuels nattning gick supersmidigt idag! Najs..

Imorn kommer C hit, min pluggkamrat. Vi ska skriva om diskussionen i uppsatsen.. Alla andra delar i uppsatsen är tydligen godkända av vår handledare. Ska får mer detaljer imorn av C, hon var på möte idag med handledaren. Jag skippade den, blir för omständigt med bebis och resor till Trollhättan.. men nästa vecka är jag tvungen att åka. Förhoppningsvis är det vår sista handledarträff :D Täänk om vi blir klara!!! Shit alltså, vet inte hur jag ska fira det.. Får komma på nåt.. Hihi..

Neh nu borde jag lägga mig om jag ska orka med C haha.. (Menar min klasskompis då haha)..

Jag tävlar om..



Jag tävlar om ett Presentkort på 300 kr hos Lasselasseliten – var med och tävla hos Carolina du också!

Tävlingen avslutas den 11/4.

Jag tävlar om..



Jag tävlar om ett presentkort på 500:- från Babydrömmen.
Delta hos Agnes du också!

Tävlingen avslutas den 31 mars klockan 21:00.

Jag tävlar om en..



Jag är med och tävlar om en fleecejacka från Elvis&Elina, i Svantes mammas blogg. Tävlingen hittar du här.

Tävlingen avslutas torsdag 1 april kl 20:00

Sjukisss

Usch, vi har gått och blivit förkylda.. Tre fjärdedelar av familjen är förkylda, jag och barnen och jag är the cry baby! Haha..

Nu är Sam hemma från dagis så det blev inte mycket mer bloggande än det här..

Senare samma kväll

Sitter här och njuter av min te och nybakade cocosbollar. Och ja, egentiden. Båda barnen sover äntligen, Charlie ligger här brevid och gnäller lite i sömnen. Då och då pruttar hon lite också, magen krånglar lite, tarmarna är ju helt nya..

Samuel har varit kämpig ikväll, tog en timme ungefär att natta honom. Vi turades om att springa in till och lägga honom igen då han hela tiden kom ut. Han somnade på fem sekunder då U la sig brevid honom.. Knäppa unge! :P

Vi vill inte lägga oss med honom så för att han måste vänja sig att somna själv. När han fick sin säng så somnade han själv, men efter ett bra tag började han att krångla och vi började då lägga oss med honom så som U gjorde inatt. Men han började bli jobbigare och jobbigare att natta. I slutet tog det flera timmar och vi somnade med honom så att den andre fick gå in och väcka den som nattade honom. Skitjobbigt! Så vi blev stenhårda och började vänja honom i att somna själv och springa in och ut tills han somnade. Precis innan jag skulle föda fick vi till det igen.. Men nu har han alltså börjat igen med att han inte vill sova själv.. Han skyller på att C får sova här ute och han där inne..

Anyways...

Fikat idag var jättemysigt! Det är bara så sjukt långt att gå till E! Fattar inte hur hon orkar gå så varje dag (hennes dotter och S går på samma dagis).. Efter att ha gått genom hela kyrkogården, upp för hela backen och sen upp för alla trappor hem till henne med båda barnen var jag helt genomsvettig! S hade jätteroligt med sina kompisar och jag med mina :) C är för liten för att njuta av sällskapet, men det kommer! :D

Nu ska jag kolla klart på "Fuskbyggarna"...

Onsdag 17 mars

Idag ska jag iväg med barnen hem till E, E och V. Dit kommer även S med A och E samt U med en bebbe i magen och V. Spännande med alla dessa bokstäver va? Visst blir man nyfiken på vilka jag menar haha.. De är från min gamla föräldragrupp då jag väntade S och deras småttingar. E, A och V är i samma ålder som S och V och E är ungefär lika gamla som C. U's bebis kommer i augusti :)
Snart ska jag dit, måste först hämta S på dagis o sen bär det åt Mariaplan.. Hade vart skitbra om jag hade fått mina skor nu för att det är där jag måste hämta dem.. Har än inte fått något sms från Posten..



Så här ser jag ut när jag är ute och vandrar i snön med min fina vagn :D Urban Jungle syskonvagn i färgen Moss. Snygg va?

Nydesignad blogg

Visst blev det snyggt? Ny header, ny profilbild.. Jag har suttit hela kvällen och ändrat, men det är typ det man ser som är ändrat... Jag har inte hunnit tröttnat på mina färger än så det får jag ändra en annan dag. Var ju tvungen att få in bilder på Samuel och Charlie tillsammans samt en ogravid bild på mig..

Åh vad jag längtar tills jag är klar med uppsatsen. Vill vara mammaledig på riktigt!!! Vill ut och fika med andra mammor utan att få ångest för att jag egentligen borde plugga.. Apropå mammaledighet, snart är Baby & Barnmässan här! I love! Måste gå, och ska försöka få med mig Urich denna gång. Första gången var jag där ensam med Samuel, andra gången gick jag med I och våra söner.. Denna gång ska hela familjen med :D

Imorn ska jag iaf träffa min mammagrupp, de som jag har träffat ända sen jag var gravid med Samuel. Ska bli skoj. Nu är den "sista" mamman också gravid! Så det blir snart fyra mammor och åtta barn som träffas!! Knas..

Något annat jag längtar efter är att mina kompisar ska komma och besöka oss så som de har sagt. JAG BEHÖVER DIG J! Måste få råd och tips angående shopping :D Vill vårshoppa! Har föresten beställt ett par nya Converse, röda, från ELLOS. Fick 50% rabatt från dem på en valfri vara som jag självklart spenderade på ett par Converse :D Hoppas de kommer snart.. De har redan skickat dem så de borde vara här snart.



Nu får jag väl fly in till sovrummet.. Snart är hela killgänget här o ska kolla på fotboll, blääh..

Lite uppdatering kanske?

Usch, har blivit dålig på att uppdatera bloggen, igen! Livet rullar på som bara den. Charlie är 15 dagar idag, eller 16 dar om några minuter..
Imorn ska vi till BVC, båda har tid. C ska vägas och S ska på tvåårskontroll. Då ska BVC-sköterskan kolla hur mycket S pratar och även göra ett test som kan visa om han har autism. Det är tydligen en ny grej som de håller på testar för att kunna upptäcka autism med mer i tid.. Ska bli intressant att se hur det går till.

Annars, vad pågår i vårt liv just nu..? Inte mycket faktist, tiden rullar på och jag får en liten "Måndag hela veckan"-upplevelse av det hela. Jag skyller på denna jäkla c-uppsats som jag fortfarande håller på med. Så fort jag gör något annat, som att t ex blogga eller går ut ur huset, så får jag skuldkänslor. Borde egentligen sitta o plugga som fan, men jag vill inte mer!! Kan den inte bara vara klar och jag får fortsätta med mitt liv? Buhuhu..
Nu har vi bestämt att den ska bli klar tills den 29/3 och det är massor att ändra på.. Hoppas vi hinner.

Vi lyckades bli magsjuka, hela familjen! Eller ja, Charlie kanske inte är det, men hon bajsar som bara den och jag kan inte skylla på magsjuka hehe.. Idag är vår första symtomfria dag, för mig och U iaf. Samuel har vart kass i magen men han är lika pigg som alltid när han är sjuk. I don't get it! Varför kan jag inte ha hans energi? Igår lyckades jag ge uppsatsen lite tid, gjorde förändringarna som min handledare ville att vi skulle göra och nu är jag inte nöjd. Uppsatsen ser helt mongo ut. Och jag vet att hon också kommer att säga det när hon får se den, eller hon kanske inte säger just "helt mongo!" men nåt liknande iaf..

Något annat som föresten gör att jag inte kommer ut är ju vädret! Vad är detta för nåt? Eller nu ska jag inte klaga, solen är ju här!! Men snön är fortfarande här och I don't like! Så trött så trött på detta. Vill ha vååår.. Min favoritårstid är snart här! Vill ha! Vad allt kommer att bli enklare då, t ex att gå ut o promenera med mammakompisarna, bara att klä på barnen lite lättare kläder och en filt över så är det klart! Tänk att få slippa all bråk med overaller och fingervantar - eller ännu värre, tjocka dumma tumvantar som aldrig kommer rätt och är hur klumpiga som helst. Stackars Charlie kan knappt röra sig med alla kläder jag får på henne..

Neh, nu ska jag nog sova... Och föresten, nu är C 16 dagar gammal, tog för långt tid på mig att skriva haha.. Trodde att jag skulle hinna skriva klart innan 00.00..

Jag är med o tävlar..



Jag tävlar om ett presentkort på 200 kr + ett hemligt paket från KidMix hos Carolina – var med och tävla du också!



BusMonster.se


Blogga om BusMonster - får presentkort!
(värde 100kr, senast 5/3-10)

Undra vad jag ska handla för mina 100kr.. Finns mycket att välja mellan..



Första BVC-kontrollen idag

Var på Charlies första BVC-kontroll idag.. Lillan växer så det knakar..

Vikt: 4000g exakt, (+85g)
Längd: 53 cm (+3,5cm)
Huvudomfång: 38cm (samma som vid födseln)

Vi pratade mycket om Sam och Charlies syskonförhållande, S ignorerar henne fortfarande men har smått börjat acceptera henne. Han pratar om henne iaf.. Min lilla gubbe.

Nästa vecka ska vi kombinera deras besök, C ska vägas och mätas och S ska ha en två-årskontroll.

Vi har samma BVC-sköterska som vi hade med S och hon minns honom väldigt bra. Vi har inte vart där med han på länge (och sen strulade det sig med vilken BVC han tillhörde efter det där med att man skulle välja vilken vårdcentral vi skulle tillhöra med mer..)

Nu ska jag vila ögonen lite, men bara lite..



Charlie nybadad, 3 dar gammal

Jag tävlar om..



Jag tävlar inne hos kidzmode om ett valfritt tre-pack namnnappar från namnnappen.
Tävlingen avslutas 8 mars 21:00.
Tävla HÄR du också.

Jag tävlar om en..



Jag tävlar om en valfri plastklocka från Weardesign hos Carolina – var med och tävla du också!

Nu är Charlie här!

Ja, nu är hon äntligen här, men hon har vart här i snart en vecka. Imorn fyller en heel vecka! Här kommer förlossningsberättelsen. Det är samma berättelse som jag har skrivit på andra ställen så ni vet...

Den 23/3-10 kl 13.12. Vikt 3915g, 49,5cm lång och huvudomfång på 38cm!

Förlossningen gick bra, otroligt snabba ryck!

Kom in till Mölndals sjukhus vid 9-tiden och var då bara öppen 1cm och värkarna kom var femte minut.

 

Vid 11-tiden var jag öppen 3 cm och vi fick äntligen ett rum (det har varit fullt hela dagen på både Östra och Mölndal). Lustgas fick jag så fort jag la mig på sängen. Det plus en varm handduk var det jag hade som smärtlindring…


Vid tolv var jag öppen 5-6cm och lustgasen höjdes. Smärtan var hemsk och jag som hade velat ligga i ett bad, som förra förlossningen, fick inte det pga inga lediga rum med badkar.

 

U var helt underbar och jag kände verkligen vilken stöd jag fick av honom

Efter kl 13 var jag fullvidgad och krystvärkarna var fullt igång. Jag hade inte förstått att jag var fullvidgad och trodde fortfarande att jag bara var öppen 5-6cm. Så jag tänkte att det var för tidigt för att krysta så jag kämpa emot. Aj, vad ont det gjorde då. Barnmorskan uppmanade mig på skarpen att krysta och några minuter senare var hon ute!

Jag hann verkligen inte med mentalt, det kändes som att min kropp gick på autopilot och jag var helt borta pga lustgasen. Men jag lät kroppen göra sitt och kroppen skötte sig galant.

En natt stannade jag och Charlie kvar på BB. Vi hade eget rum hela dagen och kvällen, men kl 02:30 kommer min rumskamrat som har haft en hemsk förlossning på 24h. Jag sov typ ingenting, var inställd på att sova så det var jobbigt.

 

Dagen efter väckte barnmorskan oss och vi fick komma till doktorn för att BUSas. Alltså BarnläkarUndersökaS haha. Gulligt va? Charlie blev godkänd och efter det kom U och hämta oss.



Min lilla docka!


Samuel alldeles nyfödd.. Kopior av varandra..

RSS 2.0