Har tråkigt med Nightingale

Dag tre som hemmafru. Vi lyckades nästan komma iväg i tid till dagis. Bara en kvart sena :D Haha. La mig exakt samma tid igår som förrigår, dumma jag! Varför lär jag mig inte?

Idag var det inget speciellt inplanerat, så efter dagislämningen la jag och Charlie oss i sängen, tanken var att vi skulle sova, men istället låg jag och läste i min söta bok och Charlie låg och snutta lite, jollra lite och sov lite.. Sen var det dags att städa lite. Dammsugaren åkte fram men först skulle jag ta mig igenom megadiskhögen. Hur kan det bli så mycket disk?? Jag vill ha en diskmaskin! Jag ska sälja U's Playstation och sen köper jag en haha..

S hämtades och vi handlade lite till middagen. Skönt att göra en matsedel inför veckan, behöver inte tänka på vad vi ska äta varje dag, utan vi bestämmer allt samma dag och så storhandlar vi. Hihi.. Fast idag fattades det lite till pastan eftersom ingredienserna inte fanns på Willys den dan.

Min kursare som jag skiver uppsats med kom förbi med en trave böcker som vi måste ha läst tills på måndag för att kunna skriva den sista delen som fattades. Hon var på mötet med lärarna idag och det gick så där, inga roligheter, bara tråk. Och jag har ingen energi!! Buuhuu.. Jag som trodde att den var klar och jag hade ställt in mig på det, då går det inte att sätta på pluggmössan igen och skapa mer text... Men vi gör detta nu och hoppas att vi blir godkända så att vi kan opponera o sen är det för f*n klart, jag bryr mig inte längre. J*kla sk*t! Så nu får jag istället för att läsa i min söta söta bok istället läsa ännu en bok om Nightingale. Jag som hade skrivit åtta sidor om henne och sen efter fick korta ner till två sidor måste nu läsa ännu en bok, för att den måste vara med annars blir vi inte godkända..

Tror att jag skiter i boken just nu och tittar lite på serier och njuter av min smootie som snart är slut.. Nyttig gottigott!

Cirkus Skratt

Andra dagen som hemmafru. Det var en händelserik dag och jag är helt slut nu. Dumma jag, jag visste att det var mycket inplanerat idag men ändå läste jag i min bok tills kl halv två!

U vaknar och råkar väcka både Sam och Charlie och de väckte mig i sin tur. Bara att gå upp., men passar på o sova lite till tills U åker till jobbet. Sen så gjorde vi oss i ordning för dagis. Väl hemma ringer min uppsatskompis o vi pratar om morgondagens möte med handledare och examinator. Vi ska få reda på mer exakt om varför vi ej fick gå upp med den nu. Sen ringer mami och vi chitchattar tills jag upptäcker att jag kommer att bli sen till MVC och efterkontrollen..

Jag och Charlie skippade barnvagnen idag och körde bara bärsjalen, och det gick bättre än förväntat! Supersmidigt att ta sig omkring och man är inte i vägen med megavagnen. Men ooj vad jag hade ont i alla muskler när vi väl kom hem.

Kontrollen gick bra, fick beröm för min sötaste dotter och vi pratade o pratade i hela 45 min :) Hihi..

Hemma diskade jag lite tills kl blev dags att hämta Sam. När vi kom hem så diskade jag klart, städade lite o lagade mat. Wook idag. Vegetariskt blev det också (omedvetet, märkte när jag var klar att jag hade glömt kyckling haha, men jag är inte superförtjust i kött så för mig spelar det ingen roll haha).

U kommer hem. Slänger i sig maten sen är det dags för Cirkus Skratt! Fick gratisbiljetter på Baby&Barnmässan till cirkus och idag var det dags. Halv 7 började det och Samuel gäspade redan. Det var väldigt mysigt. Det är en speciell känsla att gå på cirkus, men när det blev halvtid så gick vi hem. Alla var trötta och Samuel var tröttast (eller det var nog Charlie som var tröttast eftersom hon sov sig igenom hela showen).


Manegen.
(Bild lånad från hemsidan).

Nu sitter jag har med lite te och brieost. Hihi.. Jaja, jag vet att jag ska börja äta nyttigt. Men jag sa att jag skulle sluta äta sötsaker och brie är knappast sött :P Hihi... Ska fortsätta kolla på Glaumorama nu. Puss!

Slut på svullotiden

Imorn är det dags för efterkontroll hos barnmorskan. Detta betyder att mina dagar då jag äter sötsaker och gottigott är nu över. Nu ska jag börja med Beach 2010! Eller inte. Men det hade vart nåt att se fräsch ut i bikini i sommar. Men iaf. Jag ska börja träna och så ska jag äta nyttigare fr om nu.

Eftersom man inte får banta när man amma så är det inte det jag ska göra, utan jag ska bara skippa allt onödigt och jag ska börja röra mig mer. Kommer att bli bra. Kläderna sitter ju helt mongo på mig nu.. Måste få kroppsdelar att bli mer fasta haha..

Men ikväll får ju jag svulla :D Har en skål med kokosbollsmet framför mig som doftar gudomligt och så ska jag kolla på några fler avsnitt av Glaumorama på TV3-play som jag nyss har upptäckt haha. Gokväll!


Kokosbollar (men jag har ju smet, orkar ej göra bollar. U tycker att jag är snuskig haha).
(Bild lånad härifrån).

En Slottskogedag

Nu är alla mätta och belåtna hemma och småttingarna sover (Charlie kämpar med att hålla sig vaken, hon sov tills jag la ner henne i babysittern) så jag kan äntligen sätta mig ner och blogga lite tänkte jag.

Idag var U's första dag på jobbet så det betydde no more sovmorgon for me. U gick upp vid åtta-tiden och S som har legat i vår säng nästan hela natten vaknade lite halvt. Han bestämmer sig för att gå upp vid nio-tiden och jag kämpar med att få ligga kvar till kl 10 åtminstonde haha.. Lyckades nästan. Samuel visar mig en bok som han har hällt vatten över och flera sidor har lossnat. Morr! Tur att det inte var biblioteksböckerna!!

Kl 14.15 hade jag och tjejkompisar + barn bestämt att vi skulle träffas vid Slottskogen, så jag pysslade allt vad jag kunde hemma tills den tiden. Äter frukost med S, duschade, torkade håret, Sam tappar min hårtork så att den går sönder, jag diskar, bäddar sängarna, bäddar om sängarna då S får för sig att bädda upp allt. Kom naturligtvis försent sen.. Massa "jag-ska-bara" och "nej-jag-glömde" innan vi kom iväg.

I Slottskogen är det så mysigt som det kan vara med en tjurig 2,5 åring och en hungrig bebe som det kan vara. Samuel var supertrött och ville inte leka med de andra. Han ville istället kasta stenar lite för sig själv, sen springa ifrån oss så det blev att jag och han lekte lite för oss själva. Hade på mig mina nya Converse så jag fick en massa skoskav.. Aj aj. Jag och S + barn tog spårvagnen hem skönt nog så jag slapp gå med mina trasiga fötter..



Slottskogen under sommaren.
(Bild lånad härifrån).

Väl hemma gjorde U pizza och vi åt och pratade om hans första dag, väldigt intressant :) Och nu sitter jag här.. Jätteäventyr vi har vart med om idag.. Haha.. Nu ska jag ta hand om en liten gråtande Charlie som vägrar somna själv.

Blogglovin

Följ min blogg med bloglovin

Rekord eller?

Jag kämpar och kämpar varje dag med att komma upp tidigt och att äta frukost och vara påklädd till en respektabel tid. Idag lyckades jag med allt innan kl 11! Wihuu!

Visst är det skumt det där? Att jag försöker komma upp tidigare fast jag är tvåbarnsmamma och ett av barnen bara är två månader och det andra är 2,5 år? Jag har nämligen aldrig behövt gå upp extremt tidigt pga barnen som de flesta föräldrar måste göra. Samuel går upp vid 8.30-9-tiden och inte ens då behöver jag gå upp eftersom jag har en lika morgonpigg sambo som även han vaknar vid denna tid och går upp med honom.

Så eftersom Charlie följer min dygnsrytm så som bebisar brukar göra så går vi båda upp kanske två timmar senare än killarna.. I början efter förlossningen så var jag så slut så jag sov typ till kl 13..

Men jag upplever att jag missar så mycket av dagen när jag sover så mycket. Don't get me wrong, jag ääälskar att sova, men jag måste vänja mig att gå upp med Samuel nu när U ska börja jobba imorgon så det blir ju jag som får gå upp med han runt 9-tiden..

Detta betyder även att jag måste lägga mig tidigt!! Inget mer internetsurfande till kl 1 på natten eller film- och serietittande kvällarna långa.. Får nog gå och lägga mig tillsammans med U, det kommer annars att bli väldigt trist att sitta uppe själv.

Vilka i-landsproblem man kan ha va? Haha..


Charlie två månader

Nu börjar förmodligen din bebis öka i vikt med så mycket som 1 kg i månaden och det fortsätter ofta fram till sexmånadersåldern. Efter det brukar viktökningen lugna sig lite. Om ditt barn just har börjat le kan du passa på att stimulera användandet av det nya glädjeuttrycket genom att göra grimaser eller roliga ljud — det brukar små bebisar roas av.

Vid två månaders ålder börjar bebisars tidiga förkärlek för enkla, tvåfärgade objekt ge vika för intresse för mer komplexa mönster, färgkombinationer och former. Ge bebisen en chans att få upptäcka många olika former och färger -- plastleksaker och mjuka bollar fungerar ofta bra, till exempel.

(Babycenter.com)

Charlie en månad

Nej, Charlie åldras inte baklänges. Jag tänkte bara skriva in de mail jag får från Babycenter varje månad (egentligen varje vecka, men jag ser inte skillnaden i innehållet förräns månadsskiftet). Eftersom jag inte skrev in förra månadens brev så börjar jag med den.

Jag prenumenerade även på Babycenters mail under båda graviditeterna och det är hur mysigt som helst att bli uppdaterad i hur bebisen ser ut just den veckan och vad som har utvecklats hittils.

Nu handlar mailen om hur bebisen utvecklas utanför magen, så att man hänger med i utvecklingen samt att man får tips på stimuli.

Charlie en månad:

De flesta barn kan följa ett rörligt objekt längre än några sekunder vid det här laget. Om du rör en färgglad skallra framför din bebis ögon kanske du till och med får glada gurglanden till svar! Nu har ditt barn mer kontroll över sitt huvud och kan eventuellt lyfta huvudet om det ligger på magen. Korta stunder på mage på golvet kan hjälpa till att stärka nack- och ryggmusklerna, men håll dig i närheten eftersom bebisen ännu lätt blir trött.

Din månadsgamla bebis gör kanske fler ljud nu -- gurglande, jollrande, stönande, nynnande ljud som alla hjälper till att uttrycka känslor. Svara gärna genom att härma och kommunicera ansikte mot ansikte. En del bebisar börjar tjuta och skratta tidigt. Om du har händerna fulla med annat, kommer ditt barn att tycka om att höra din röst från andra delar av rummet. Ögonkontakt kan vara längre stunder nu.

Bebisen har känt igen dig sedan den var några dagar gammal, men i slutet av den här månaden kommer den att kunna börja visa det. Ungefär hälften av alla barn börjar ge tydliga tecken på igenkännande av deras föräldrar i den här åldern -- med andra ord, så reagerar de annorlunda gentemot mamma och pappa, än de gör gentemot främlingar. Din bebis kanske blir mer stilla och tar ögonkontakt med dig och en del bebisar börjar redan le när de ser sina föräldrar.


(Babycenter.com)

Mailen jag får är mycket längre, men jag tar bara med delar.

Hårfria ben

Vaxade mina ben idag... Var på tiden. Vaxet köpte jag i Spanien när Samuel var 4 månader hahah.. Gjorde det helt själv och jag är stolt över resultatet.

Har gjort det en gång tidigare och då använde jag nästan hela burken på ett ben!! Nu använde jag typ en tredjedel på båda! Snacka om att man är duktig..


(Bild lånad härifrån.)

Ska kanske satsa på att vaxa ben som karriär, nu när det går så dåligt med utbildningen jag försöker med nu. Tydligen är vår uppsats fortfarande inte redo för opponering, fast vår handledare godkände den. Låter inte alls bra, vi får alltså inte ens gå upp med den och höra på opponeringen att den är dålig, utan vi får redan nu veta det. För att vi inte ska skämmas. Låter inte bra någonstans.. Usch, jag vill inte meeeeeeeer...

Slottskogen

Vi tog en promenad idag till Slottskogen. Underbar sol ute, men det är fortfarande lite kallt. Solen luras ibland, lyckas alltid klä mig för lite..
Kaffe i termosen, små citronmuffins i väskan och en filt att sitta på så var vi redo för en fika i parken.











1 U och Charlie njuter i solen.
2 Samuel busar som alltid. Springer ifrån oss.
3, 4 & 5 Samuel försöker gräva lite, inte så lätt att gräva i gräset haha...
6 Charlie gosar i sin söta overall.
7. Jag försöker posa med solen i ögonen, inte så lyckat haha...

Det var skönt att sitta i solen, blev varmare efter ett tag. Som ni ser så är det fortfarande tråkiga färger ute, men man känner att det kommer att ändras snart :)


Charlie två månader!

Idag fyller vår minsta lilla älskling två månader!

HIPP HIPP HURRA!

Vi älskar dig sötaste Charlie!


Dagarna rullar på

Det värker i hjärtat så fort jag tänker på det som skett, men det känns som att den värsta chocken har lagt sig. Dock kan jag inte sluta gråta när jag ser hennes Facebook-sida, eller när jag läser min kusins vackra ord om henne. Han är så stark tycker jag. Men det måste han vara för deras sons skull..

I tisdag, då Charlie fyllde 8 veckor, var det dags för läkarbesök på BVC. Hon fick en massa beröm från läkaren eftersom hon är så stark i nacken och så stabil. Ungen kommer nästan upp i krypställning när hon håller på haha.. Hon kan vända sig från mage till rygg och så vill hon sätta sig upp när hon sitter på min mage o lutar sig mot mina knän.. Knäppisen! :P

BVC 20 april 2010
Vikt: 5770 g
Längd: 56 cm
Huvudomfång: 41 cm

Nästa gång ska Charlie vaccineras! Min stackars lilla..

Vila i frid

Åh du söta, vilken underbar tjej du var. Att jag aldrig fick chansen att lära känna dig bättre. Hur kan nåt så hemskt ske? Du kommer att vara saknad och älskad för alltid. Detta är för sorgligt för att kunna hantera, vill hjälpa er som är drabbade men vet inte hur. Men jag ska finnas där...
Vila i frid.

Hjärtat värker

Hur kan något så hemskt hända?


Jag tänker på er.



Lite bilder från Nyk och Sthlm












Bildbeskrivning:
1. Samuel och farmor. 2. Samuel med nya Blixten-sparkcykel. 3. Mikaél och Felicia. 4. Mikaél. 5. Påskkärringen Felicia. 6. Farfar Laban och Samuel. 7. Lia-Isabella. 8. Charlie. 9. Fernando. 10. Mormor och Charlie. 11. Samuel. 12. Jag blir uppvaktad på min 25årsdag. 13. Jag biter på tårtan (torta milhoja) för good luck. 14. U och Fernando. 15. Louvise och Samuel. 16. Louvise och Charlie. 17. Samuel och Attila. 18. Jag med Charlie & Karla med Madeleine.

Soliga söndag

Mysig söndag. Här har vi bara slappat hemma. Iofs så storstädade jag toaletten. Duscha hela rummet och skrubba skrubba skrubba, så som jag gillar det.. Och så har vi storhandlat.

Jag sa under hela helgen (och under veckan) att vi skulle hitta på något skoj under helgen och detta skedde då inte, utan vi har bara vart hemma. Kan bero på att jag och U bara har bråkat eftersom som jag har haft världens jäkligaste PMS! Jag rekomenderar er att inte piss me off när jag har PMS, fyfan alltså. Roligast är att jag inte själv inser att jag har det utan jag kommer på det när mensen kommer. Det värsta U kan göra är att fråga mig om jag ska ha mens snart dock hahaha..



Usch, vill ju inte haaa mens än.. Det ska ju dröja ytterligare några månader. Det är ju det som är så skönt med graviditet och att amma. Man slipper lingonvecka. Men tydligen fick jag inte ens ett helt mensfritt år (var bara en ynka månad kvar)..

Underbara flicka!

Sötaste Charlie konverserar som bara den! Aguuuu är favoritljudet, tätt följt av gurgel och skrik..

Hon ler när hon hör våra röster och jag kan ana en lite smilegrop! Samuel har inga och inte U heller, så jag och C har något gemensamt..

Just nu ligger hon och sussar och suger då och då på mitt bröst. Jag agerar med andra ord mänsklig napp och jag gillar inte speciellt mycket. Men just nu är det helt ok. Bara hon inte vänjer sig hehe..



Underbara flickan i sin underbara klänning från Lindex. Gjorde misstaget att köpa den i strl 56 istället för 62 bara för att jag ville att hon skulle ha den med en gång, men snart har hon växt ur sina kläder i strl 50-56. Har redan börjat lägga undan några plagg, och har börjat plocka fram plagg i strl 62! Hon växer så det knakar!!

Önskar att jag hade en kamera

Höll på att skriva att jag önskade jag hade en apa eftersom Samuel går runt och sjunger "Har du sett min apa? Min söta söta apa!" Haha..

Han är föresten anledningen till att jag vill ha en kamera. Då skulle jag ha kunnat filma honom medan han dansade som värsta Justin Timberlake :) Hur söt som helst! Mamma och pappa måste också dansa, självklart..

Hade jag haft en kamera så skulle jag ha filmat honom och sedan lagt upp videon här.. Synd va?

Blixten kommer med dunder och brak!

Grattis till "Zirup" och familj som fick en liten flicka igår. Hennes arbetsnamn var "Blixten" passande nog, hon föddes nämligen i badrummet. De hann aldrig till Förlossningen.

Så häftigt! Jag som precis hade läst i min "Mama" om förlossningar som har skett på märkliga ställen, typ i bilen, i en bensinmack och på tåget. Hoppas verkligen allt gick bra för dig "Zirup" och att ni mår bra nu :D Grattis igen!

Long time no skrivit

Ja, så blev det en liten svacka. Till mitt försvar har jag annat för mig så jag orkar inte blogga för tillfället.

Vad jag har haft för mig:

  • Uppsatsen är typ klar. Vi har skickat in den för att få de sista kommentarerna innan vi går upp med den. Nu måste den f*n vara klar!! Jag tror C exploderar annars haha..

  • Jag har fyllt 25år!! ME SO GAMMAL! :D Vi var i Sthlm och Nyk för att fira mig och för att visa upp vår lilla prinsessa.. Mama och resten hade ju inte träffat henne innan. Det var supermysigt och underbart.. Känslorna av att flytta tillbaka kommer mer och mer.. Vi har inte bestämt oss än..

  • Jag har vart med på tv och i tidningar! Jag ställde upp som testförare på Baby&Barnmässan under pressreleasen. B&B sökte folk genom FB och som tack fick man en gratisbiljett.. Det var skitroligt fast jag ångrade mig i början när jag fick se hur mycket folk som skulle fotografera och intervjua oss. Och så var jag sjuk med feber och så hann jag aldrig duscha så håret var flottigt och uppsatt i toffs.. Men jag är glad ändå.. Five minutes of fame.. Var med i Tv4, GP och GT av vad jag vet. Sen var Metro, BT och många fler där så jag kan ha kommit med i fler..

  • Kommer inte på mer.. Och nu är jag supersugen på CHOKLAD!! Vill baka, men det är ju måndag och jag får bara äta smått&gott under helgerna.. Kanske ska fuska. Jag är föresten nere i min startvikt, alltså jag väger lika mkt som jag gjorde när jag blev gravid. Men jag känner mig fet och osexig. Måste tajta till hela kroppen. Snart får jag börja träna igen...

RSS 2.0