Ny design på bloggen - igen

Ska man börja blogga på nytt så måste man ha ett nytt fräsch design.. Denna tema blir blå.. Såå mycket pill, och jag tackar Designa din blogg för skitbra tips. Hade inte fixat det utan hans tips..

Hoppas ni gillar det..

Annars då? Vi var o bada idag på Åbybadet i Mölndal. Äventyrsbad.. Samuel älskade det. Vi har inte badat i pool sen Kreta och han var så glad min lilla sötis. U fick ta med han till omklädningsrummet då jag redan har ansvaret för vårt andra barn som ligger i min mage. Det är ganska omständigt att byta om i ogravid tillstånd med Samuel, så man kan tänka sig hur det är att även ha en megamage. Vi lyckades bada i en timme tills det skedde en liten olycka inne i äventyrsbadet. Jag tror att nån unge bajsade, för att badvakterna gick med håvar, haha.. Så vi stack hem, men först gick vi o klaga och vi fick pengarna tillbaka! Gratis bad med andra ord! :) Hihi..

Efter det åkte vi och storhandlade på Willy´s med den otroligt roliga scannern. Hela familjen bråkar om den, speciellt Samuel. Men han är den sista som ska hålla i den för det finns risk att han scannar hela butiken haha..

Neh nu ska jag ta o kolla klart på "Födelsedagen" med Molly Ringwald på ZTV.. Har aldrig sett den av nån anledning.

Puss!

Jag tävlar om en..



 

Jag är med och tävlar hos sjubarnsmamma om en barnmatspress från pappaprylar.se. Tävla ni med.

Tävlingen avslutas Söndagen den 12:e februari kl 18:00



Jag är med o tävlar..



Jag tävlar hos stilettklackarochbarnvagn om ett presentkort värt 400kr från Zillstar


I hurt myself today, to se how much I feel

Eller nästan, jag gjorde mig inte illa med flit. Jag halkade idag! Buhuu.. Precis utanför lägenheten när jag skulle till skolan. Landade som tur var med handen och knäet före så magen klarade sig. Men det var läskigt, och isen var hackig o hård så jag skar upp ett jack på handen så jag blööö.. :( Kommer säkert o bli blå också..

Mötet med handledaren gick annars ok. Denna projekt blir nog svår o landa! Iaf på två veckor. Vill verkligen bli klar för C´s skull, men det känns faktist som vi behöver en månad till.. Usch svårt.. Vi får kämpa helt enkelt!

Fick ett samtal idag av min söta Miss J o det var mysigt, vi är sämst på att höra av oss, mest jag i slutet nu (skyller på att jag haft så mkt runtomkring mig just nu)... Nu får vi höras mer tycker jag.. Tycker även att Miss J ska skaffa sig en bebis snart :P Haha..




Bilden är snart ett år gammalt! Sjuuukt... Det är från kvällen då jag o J reunited, hade då inte träffats på sjukt lång tid.. Här satt vi på en pub tillsammans med U och G i Nyköping.. Haha flummig kväll..

Nu ska jag äta min Jacky pudding mjölkkolasmak.. Imorn kommer mina mamma-kompisar o deras barn. De har barn i Samuels ålder (det var så vi träffades) o nu har de små nyfödda.. Vi väntar bara på mig nu och också på att U ska bli gravid (nej inte min U, en tjej-U) så har alla en ny kull bebisar haha..

I survived the snöstorm idag

Buurrrr vad kallt det var idag.
Idag fick jag åka till skolan. Vi hade vår sista seminarie för detta program, och det är så najs. Men shit vad kallt det var! Tänk att stackars jag tvingas ut i sånt väder alltså. Jag är liksom höggravid! Ska ta med min underbara drömfilt nästa gång jag ska till skolan. Då kommer jag aldrig att vakna i tid när jag ska av tåget i Trollhättan haha... Filten är heelt underbar, kommer från Chilli.

Seminariet gick bra, fick shitmycket och bra tips på hur vi ska gå vidare med vår uppsats. Även fast det låter svårt, och att vi bara har typ två veckor på oss, men dessa tips var bättre än dem vi hade kommit på iaf...

Imorn måste vi åter till skolan, fast denna gång ska vi träffa vår handledare som ska ge oss ännu mer pointers. Vi har inte träffat henne sen i maj haha... Pinsamma vi är :P Undrar vad hon tror om att vi hinner o bli klara tills den 15 februari? Haha..

Räknade idag att det bara är 19 dagar kvar av graviditeten, om nu bebisen vill komma ut den 15/2.. Aint that crazy?? Tiden har gått sjukt snabbt alltså.. Hoppas att vi hinner klart med uppsatsen, för C´s skull.. För min skull spelar det inte så jättestor roll egentligen...

Nej nu ska jag väl se ett sista program innan läggdags...

PUSS!

Besök hos tandhygienisten

Not me, Samuel! Min lilla gubbe :) Idag kl 10 hade han tid, sin allra första tandläkarbesök, men det var inte tandläkaren, utan hygienisten, men vi var på samma ställe.. Han fick slicka på en sticka som ska kolla hans bakterieflora i munnen. Shit vad vi fick kämpa, för att han vägrade.
Men för besväret fick han en tandborste o tandkräm :) O han var nöjd. Vi föräldrar fick beröm för att vi borstar hans tänder och för att han inte äter (allt för mycket) godis och dricker (allt för mycket) saft haha..

Efter det tog vi en runda på Frölunda torg o köpte en massa bebiskläder på rean, väldigt fina kläder :) O så pep min väska inne i första affären som vi gick in i. Hatar sånt! Men hon var gullig o avmagnetiserade väskan. Detta har hänt en gång tidigare, på Lindex o jag skämdes som fan, jag hade alltså inte snattat nåt utan tydligen finns det ett larm inopererad i väskan, så jag får väl sprätta upp den o leta efter den...

Nu vid fyra ska vi tvätta igen, men denna gång alla små yttepyttesmå kläder till bebben.. Igår bäddade jag fint i sängen! O Samuel hjälpte mig med o göra fint genom att lägga in alla sina mjukisdjur i spälisen haha..

Nu ska jag vila vidare... Imorn är det seminarie i skolan i Trollhättan och detta måste man vila mycket inför haha..
På fredag ska jag ha lite våffelfika för mina kompisar o alla deras bebisar.. Mysigt mysigt..

Hej så länge!

Ska ta o krama kudden snart, men först..

.. så ska jag skriva ett litet inlägg..

Var på MVC på bm-besök och det gick som det alltid går.
Korta versionen:
Mina värden är inte helt ok, men det duger..

Långa versionen:
Vi sammanfattade denna graviditet och vi skrev ner mina önskemål inför förlossningen (lika svårt denna gång som förra)..
Mina värden var inte roliga.. Eller de fick mig inte o jubla direkt..
Sf-mått: 33cm (1cm på två veckor, jag ligger under normalkurvan, min egna kurva ser väldigt krokig ut)..
Hjärtljud: först 155 s/m, sen 153 s/m, högt tyckte hon. Brukar annars ligga under 140 s/m vilket är lite normalare (men allt är så normaalt hela tiden tycker hon, men jag tror hon säger så för att jag inte ska bli orolig)..
Huvudet är inte fixerad, utan ligger väldigt högt upp, har inte sjunkit alls.. Också normalt, inget att oroa sig för. Men skulle vattnet gå så måste jag lägga mig ner så att navelsträngen ej sätter sig runt halsen(!)..
Viktuppgång: +9kg (har nu gått över det som jag gick upp med Samuel, som var 8kg. Men jag misstänkte att det skulle bli så, då jag vägde mkt mindre när jag blev gravid denna gång).
B-glukos: 5,2
Hb: 123 (rekord! Högsta hittills)
Bt: 105/60

För att sammanfatta detta då.. Sf-måttet är måttet på magen och den ska stämma överens med antalet veckor man är i. Jag är i vecka 37+0 (alltså vecka 38) så det skulle ligga där runt med andra ord.. Sf-måttet har krånglat sen vecka 30 då bm mätte bara 27cm. Veckan efter hade den dock växt hela 3cm. Men sen har den växt väldigt trögt och min BM har reagerat varje gång..

Hjärtljuden kan antyda att något inte är rätt i magen, kanske att bebisen känner sig stressad eller nåt.. Vet ej vad jag får göra om jag har lika högt nästa gång, får väl gå på kontroll I guess..
Resten av värderna var dock bra, inget att oroa sig över.

Huvudet är fortfarande högt upp. Brukar normalt sätt sjunka ner i bäckenet o fixera sig, men då jag är omföderska så kan detta ske närsom, t om under förlossningen, så det är inget att oroa sig över.. Är bara väldigt trångt där inne för stackars bebbe.
Gjorde ett UL för att min mage är så hård så BM kan inte känna skillnaden på vad som är uppe och nere på bebisen.

Ska ev. få göra ett TUL för att jag är så nyfiken ("orolig" säger jag till bm) på vad bebisen kommer o väga... Men detta tar vi ställning till nästa gång, alltså på måndag.. Tror dock inte att det blir av..

Neh nu är det inte lika roligt att sitta uppe själv, ska ta o nana...

Satt föresten o klippte o klistrade med vår uppsats idag o vi fick till ett bra antal sidor som vi har skickat iväg till två lärare... Spännande o få feedback på våra grejer på onsdag och torsdag...

Morsning korsning!

Samma dag, några timmar senare

Skrev klart min sista tema, tror att C också har gjort det. Med andra ord så har vi skrivit klart resultatdelen! En vecka tog det, wuhu! Imorn börjar det jobbiga haha..

Det har annars varit en trög dag. Alla i familjen känner sig inte tiptop, kan det vara ekonomin som beskymrar tro? Det är inte direkt så att man får välja o vraka bland jobb nu när man har tagit examen.. Men det lööser sig, babe! Bara tråkigt att ha såna här dagar då man knappt har sagt ett ord till varandra och det är vinter o mörkt o deppigt..

Jag har annars sorterat lite babykläder som nu måste tvättas innan de ska in i garderoben. Imorn är det tvättdags men jag misstänker att babykläderna får tvättas en annan dag. Samuels gamla spjälsängstäcke lukta lite mycket så den får tvättas, o då får kudden också tvättas.. O så lite babysängkläder.. Ska bli så mysigt när allt är i ordning! Då kommer det o kännas som på riktigt..

Vi har köpt en ny spjälsäng föresten. En "Mammut" från IKEA som vi hittade på fyndavdelningen då vi bara skulle köpa en hylla till klädkammaren.. Halva priset betalade vi! Och jag är såå glad! Grejen var så att jag ville ha den till Samuel då jag väntade honom, men vi visste inte att det var en liten Samuel som låg i min mage, det kunde lika gärna ha varit en liten Aurora/Julie som grodde i mig. Och då dessa sängar antingen kommer i rosa eller blått så ville vi vänta tills vi visste vad det var för kön. Men i slutet av graviditeten så tar IKEA bort sängen från deras sortiment! De får ju för sig sånt ibland, av okända anledningar så försvinner saker, speciellt saker som man har gått o trånat efter..

Anyways, spjälsängen kom lika snabbt tillbaka i sortimentet som den försvann, och där stod den på fyndavdelningen!  Precis i rätt färg också.. Synd bara att den är så jättestor så den tar upp typ halva rummet (ja, ja, jag överdriver).. men den är fiin..


My precious!
(höll på lägga upp den färgen som vi har köpt, men det finns ju vissa som läser här som inte vill att vi avslöjar bebisens kön innan den föds haha)


Vi har även köpt en ny skötbord, en sån som man hänger upp på väggen. Köpte den först på IKEA men den är sjukt bred, så när vi hittade en på Babyproffsen som var typ 20cm smalare så lämnade vi tillbaka den första och köpte denna. Kostade 100kr mer, men det var den värd!



Funderar på om den ska kläs om så att den blir lite roligare.. Kanske undersidan som syns då den är uppfälld. Vad tror ni? Och vilket tyg ska man ta då?

Sitter o tittar på "Kalenderflickorna" samtidigt som jag skriver och bebben sparkas som en galning därinne! Magen ser helt mongo ut, helt disformerad haha..


Söndagsplugg

Sitter här hemma o ska börja skriva på sista temat i resultatet i vår c-uppsats. Vi bestämde att vi skulle ta ledigt ifrån varandra idag o skriva hemma istället. Egentligen får jag mer gjort när jag inte sitter hemma, men idag orkade jag inte ta mig ut! Så U och S fick gå ut istället så att mami får lite studiero. Disken är iaf borta (tack U!) så jag kan sitta i köket o försöka att bara fokusera på pluggeriet..

Filmen var jättebra! Mycket bättre än vad svenska filmer brukar bra.. Espinosa är grym! Rekomenderar den. Och "Avatar" med... Den grät jag på! Helt underbar och gripande historia..

Neh, nu måste jag börja så att jag kan bli klar.. Då får man ju börja med annat som är mycket roligare..

Puss!

Snabba cash

Sitter just nu i Stadsbiblioteket o pluggar! Kan ni tänka er... Spendera en lördag på biblioteket.. Buhu stackars mig.. Men detta måste bli gjort. Helst hela resultatdelen denna helg, så att vi kan få riktig feedback på onsdag och torsdag.

På kvällen ska vi dock på BIO! Vi ska se "Snabba cash" o jag ska sitta o hata snubben som har huvudrollen för att han är en brat-wannabe haha.. Fast det ska bli skoj o se denna facination av överklassen som många har och hur desperata vissa är för att räknas som en i gänget med dessa människor.. Ska se den med min sambo o hans farbror.. Synd att hans fru inte kunde komma med, hade varit skoj.





Aja nu ska jag återvända till mina teman!


Examen

Trodde jag aldrig att jag skulle göra.. Iaf i slutet på utbildningen. Jag visste ju självklart att den dagen skulle komma, men damn vad långt tid det har tagit.

Jag har iaf tagit examen!

Men, då jag inte har skrivit klart min c-uppsats så är jag inte heelt klar med min utbildning. Jag och C har träffats hela denna vecka o bara (eller iaf försökt) fokuserat oss på uppsatsen. Vi har skrivit en heeel sida! Tänka sig! Jag trodde inte att det var möjligt höhöh...
Vi ska träffas denna helg o måndag o tisdag o skriva klart resultat inför vår metodseminarie II på onsdag som vi har skjutit upp i ett helt år typ. På torsdag ska vi träffa vår handledare och DET ÄR LÄSKIGT. Jag tror seriöst att hon kommer att slå oss haha.. Jag tror inte hon gillar oss och vår lathet haha...

Ska vi prata om min graviditet istället? Eller det lilla som är kvar av den? Enligt lilypie.com så är det bara 24 dagar kvar! Aint that crazy?

Här kommer en bild på mig så som jag såg ut till julafton.. Då var jag i v 34 typ..



Nu är jag i vecka 37... O vissa symtom har dykt upp som visar att förlossningen är nära. Och jag är RÄDD! Känner mig helt oförberedd.. Har liksom inte ens kommit till förlossningssidorna i min "Mama"! O så måste vi hinna skriva klart uppsatsen före..

Hemmet är föresten förberedd för en ny familjemedlem, och jag har min älskade U att tacka! Att han står ut med mig.. Gud vad jag håller på o tjatar o tjatar.. Men hemmet ser fint ut iaf..

Ska återgå till min "Greys" nu, fick ett ryck bara o var tvungen o blogga. Jag hoppas att jag lyckas med o uppdatera oftare efter att bebben är här..

Ajuste ja, jag vet vad det är för liten där inne.. Och även namnet... And I will not tell :P

PUSS!

RSS 2.0