Feliz cumpleaños!



GRATTIS MIN VACKRA STORASYSTER PÅ 35-ÅRSDAGEN!!!
MÅNGA PUSSAR FRÅN OSS, HOPPAS DU FÅR EN FIN DAG!

Charlie tre månader!

"Vem är världens vackraste barn? Om du håller upp en spegel framför din bebis kommer den förmodligen att belöna dig med glatt jollrande och förtjusta leenden. De flesta tremånadersbebisar älskar att titta på sig själva — eller mamma, pappa och syskon. Ansikten är det som fascinerar barn allra mest fram till ungefär sex månaders ålder.

Bättre koordination: Armar, ben och händer

Nu kan bebisen vifta med armarna och sparka med benen. I takt med att höftleder och knän får större rörlighet, blir sparkarna kraftigare. Om du lyfter bebisen och håller den upprätt i stående läge, så kommer den att trycka emot med fötterna. Den kan föra samman händerna och sträcka ut fingrarna, men använder förmodligen fortfarande knytnäven för att slå mot dinglande objekt. Uppmuntra utvecklingen av händernas motorik genom att räcka fram leksaker som bebisen kan ta.

Känner tydligt igen mamma och pappa

Vid tre månaders ålder (förmodligen tidigare) kommer ditt barn att ha utvecklat ett klart igenkännande av dig och ditt ansikte. För det mesta ler och skrattar bebisar även mot främmande människor, särskilt om de pratar och jollrar med den. Men de har definitivt börjat bli medvetna om vilka människor som är mest betydelsefulla.
Hjässloben, den del av hjärnan som styr koordination mellan hand och öga och som gör det möjligt att känna igen saker, utvecklas nu snabbt. Tinningloben, som bidrar till hörsel, språk och lukt blir också mer receptiv och aktiv. Så när din bebis hör din röst, kanske den tittar direkt på dig, jollrar eller försöker svara.

Känseln utvecklas

Stimulera ditt barns känsel med tyger och material som päls, silkepapper, filt och frotté, eller skaffa pekböcker som innehåller olika material att ta på som del av berättelsen. Att beröra, bära och massera bebisen och låta den känna luften röra sig runt kroppen när du lyfter upp den är jättebra avslappningsmetoder som dessutom kan göra ditt barn mer alert och uppmärksamt.

Social interaktion

Din bebis antenn är inställd på "mottagning" och den tar in massor av information om världen runtomkring. Nu kanske bebisen ler när den ser sig själv i spegeln (bebisar brukar älska sin egen spegelbild) och kanske slutar upp med en aktivitet som att suga på tummen för att lyssna på din röst. Genom kommunikation, allt ifrån babyspråk till att beskriva allt du gör i din vardag, så skapar du kontakt med ditt barn och lägger grunden för dess förmåga att uttrycka sig själv. Förmodligen är ditt barn nu mer aktivt även i kommunikationen med andra människor och charmar omgivningen med leenden och joller. Nu har den roliga tiden definitivt börjat. Låt bebisen närvara när du träffar vänner, så att den kan ta in komplexiteten hos mellanmänsklig kommunikation".

(Text urklippt från Babycenter.com)

Tillbaka till verkligheten

Nu ska jag vara väldigt kortfattad. Är sjuk och har inte orken att skriva ett långt inlägg.

* Är hemma nu efter en trip på 10 dagar till Sthlm/Nyk. Var jätteroligt, men samtidigt väldigt sorgligt eftersom anledningen till att vi åkte var för att gå på begravning.

* Charlie har fyllt tre månader och vi har vart på BVC för vikt samt vaccination. Bebban väger 6 900 g, 60 cm lång och huvudomfånget var 43 cm. Trött, gnällig och febrig efter vaccinationen, stackarn..

Neh nu ska vi iväg på studentfirande. U's gamla treor från praktiken tar studenten så vi hälsa och fira hehe..


Stockholm

Nu är jag i Sthlm med familjen och träffar släkten... Under helgen var vi i Nyköping och nästa helg ska vi dit igen.. sen åker vi hem igen..

Nu ska jag färga håret :)



(Bildkälla)

Första träningspasset avklarad

Åååh så trött jag är just nu.. Har vart trött hela dagen men ännu tröttare blev jag efter min allra första mamma-baby-pass på Friskis! Kunde knappt gå efteråt haha.. Körde på som bara den, man måste ju passa på. Charlie var med mig, låg på en filt och tittade på mamma som bara skuttade omkring.. Hon blev lite ledsen i mellan åt eftersom hon var trött men det gick bättre än förväntat att träna tillsammans med henne. U lämnade och hämtade oss, lyx! Synd bara att passet slutar nästa vecka och efter det är det bara på Västra Hamngatan som gäller.. Får se om jag orkar mig dit.

Just nu tvättar vi också, så det blir mycket spring upp och ner för trapporna. Egentligen vill jag bara gå och lägga mig, men vi måste bli klara för att vi ska packa väskan också.. Vi ska till Nyköping och Stockholm, vi ska på begravning på tisdag så vi ska stanna kvar ett tag.. Jobbigt att packa när det är så många dagar, vill gärna ha med mig hela garderoben eftersom jag alltid ångrar mig för att jag inte tog med mig något..

Usch, nej det går inte att blogga mera, somnar typ efter varje mening och det känns som att det inte är någon sammanhang i texten.. Puss på er!

Utedag med tisdagsgruppen

Nu är alla mätta och belåtna, eller snart eftersom Charlie ligger och ammar just nu, så jag kan skriva lite...

Idag var S på dagis till två, sen var det dags för tisdagsträffen med mammorna från föräldragruppen. idag var vi på en lekplats med en gul och fin rutschkana som var superskojig att åka! Det var högt att klättra och så var det en sån spiralrutschkana, barnen sprang runt runt, klättrade upp och åkte ner medan vi mammor plus bebisar satt och hade det skönt i solen. Så nu kommer barnen (förhoppningsvis) sova gott inatt!

Hemma så åt vi lax och quinoa med citron & dillsås.. supergott!

Nu ska jag uppdatera mig inom bloggvärlden.

Mors!

Så har man gått upp

Ja alltså, jag menar med uppsatsen, gått upp med uppsatsen :P Upp i vikt har jag också gjort men nu pratar vi om uppsatsen :)

Jag, med en kopp te och uppsatsen..
Fast jag har ju en laptop kom jag precis på :P

(Bildkälla)

Vi fick tillbaka den med kommentarer och det var typ inget att ändra, vi förväntade oss en massa arbete men så blev det ej :D:D Istället så hjälpte jag min kompis som också ska gå upp med den idag med lite formalia.. Lycka till ni med nu! Vi håller tummarna för varandra!

Btw, blev nyss informerad att min sambos blogg är väldigt populär.. Han skriver om Chiles fotbollslandslag och deras väg till World cup.. Själv har jag inte ens klickat på den eftersom jag inte är så intresserad :P Men ni kanske vill se..
Chile road to world cup 2010


(Bildkälla)

Nu ska jag nog sova

Le futból åt le boys, och le manikyr åt le girls


(Bildkälla)

Pojkarna åkte och kollade på fotboll, IFK mötte GAIS på Gamla Ullevi.. Då hade jag och Charlie en tjejkväll med myspys.. Charlie sov typ hela kvällen och jag pysslade lite med mig själv, bl a så målade jag naglarna och åt chokladbollar - igen.

Jag som skulle sluta med allt! Gah, jag och min diciplin! Jag har blivit en tjockis!! Såg mig själv i spegeln när jag hade på mig min uursnygga urtvättade amningsbh som inte ger mig nån support alls och mina grannypanties som är trasiga i resån... HERRE MIN GUD! Vad är detta jag ser utbrast jag! Detta är inte den bilden jag hade i huvudet av mig själv, fick för mig att jag såg ut så som jag gjorde för ett år sen.. Precis innan jag blev gravid och jag bantade med mina Modifast och toktränade (haha tokträna är nog inte det rätta ordet, jag tränade alldeles lagom sådär..). Då var jag nöjd, även fast jag var några kilo över min idealvikt.. Då var kroppen fit for fight. Men nuu.. Vart kommer allt sladder ifrån? Det var ju lixom inte så att jag var gravid i låren, armarna och rumpan också, det är bara magen som får se ut så här.. Men inget är på sin plats... Och brösten som ska vara fina nu när man ammar, de är "lååånga och fina" (som hon flickan uttryckte sig om sin mammas bröst i boken "Gamla tanter lägger inte ägg")...

På onsdag, då ska jag börja. Då är det mamma-baby-jympa på Friskis här i Majorna.. Dit ska jag och Charlie.. Sen.. blir det en paus igen.. För vi ska åka till Sthlm och Nyk.. Men sen så! Då är det "Beach 2010" som gäller! Och jag som inte får banta nu när jag ammar så det kommer att ta ännu mer tid.. men jag ska kämpa! :P

Önskade att jag såg ut så här:

(Bildkälla)

Men ser snarare ut så här:

(Bildkälla)

The new Cover girl is...



Visst ser det ut som en Cover girl-bild från ANTM? Jag menar inte att jag är lika snygg som modellerna, men jag ser lika mesig ut som de gör på dom bilderna :P

Ville bara visa mina fina lockar som jag hade häromdan... Jag sov med flätor :P

Jag är med och tävlar..



Tävla här du med! Vinner jag vill jag ha "Babell fat vit"

En dag kvar av ovisshet

Imorn får vi veta om vi får gå upp med uppsatsen.. Så idag lever vi i ovisshet. Antingen så är vi superglada eller så kan vi inte andas av frustation! Vi hoppas på det första alternativet...


Idag blev U inringd till jobbet så det var jag och barnen idag. Busade lite hemma sen så (vid halv tre) gick vi ut och lekte på en lekplats inte så långt borta. Jag och S lekte i sandlådan, åkte rutchkana och gungade på den stoora gungan.. Vi lekte att vi var Pippi och piraterna och sjöng "Sjörövar-Fabbe" ett antal gånger (för alla vet ju att det är så man leker Pippi och piraterna).. Vi hade jätteroligt! C sov i sin vagn hela tiden..

Hemma bakade jag tacopaj som smakade mer som chilli con carne-paj haha.. Pappa U kom hem och nu sitter vi i soffan.. S sover och C försöker men har en massa gaser så hon kommer inte till ro. (Note to yourself: Ät inte majs och lök!).

BILDER









Lyckohjulet

Gäääääsp, idag är jag trött! U jobbade idag och jag var hemma med barnen. Igår satt jag här och funderade på vad vi skulle hitta på idag, men då visste jag inte att jag skulle sitta uppe tills kl halv 3(!) inatt och titta på en superbra film. Eller jag stängde av tvn halv 3, somnade hela tiden där i slutet.. Orkade inte se klart den. Men den var jättebra och jag måste se hela. U får fixa.. Minns inte ens vad den hette, men U hann snappa upp namnet innan han somnade. Det var hon snatterskan Winona Ryder som var huvudrollen, sen så vad Angelina Jolie och Brittany Murphy också med..

"Girl, Interrupted" hette filmen visst. Det var ju bara att kolla upp det på IMDb's hemsida..

Nu är det kladdkaka och Lyckohjulet som gäller..

Puss!

Kanske klar?

Idag satt vi och gjorde de sista stora förändringarna på uppsatsen. På måndag ska vi upp med den, men innan ska vår handledare ge synpunkter.
Jag hoppas jag hoppas att den blir godkänd nu! Jag är lite rädd annars för vad C kommer att hitta på om handledaren inte godkänner oss... Haha..

Imorn ska sambon jobba och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på.. Det kommer att regna imorn också.. Får klura ut något. Samuel gillar inte riktigt det där som jag och Charlie älskar, att ligga i sängen hela dagen.. Hihi.. Kanske ska gå en runda i stan eller nåt... Fast det tycker iofs Samuel inte heller om. Kanske åker till sambons jobb och överraskar honom hahaha... :P:P

Kl är 22.22 och vi har kollat klart på våra serier och nu finns det inte mycket mer man kan göra.. Kanske ska lägga mig..

Ska bara planera vår resa till Sthlm först och även lägga in två annonser på Blocket.

Kram!

Somliga går med trasiga gummistövlar

Sitter här igen med Nightingaleboken i mitt knä och kände att jag behövde en bloggpaus. Jag har nog Sveriges sämsta plugglust. Jag vill inte mer! Varför förstår ingen? Med ingen menar jag min handledare och examinator.. Varför kan dom inte bara tycka synd om oss och ge oss ett G haha.. Tänk vad lyxigt!

Idag var jag iväg med min söta mammagrupp igen. Vi gick till Botaniska efter många om och men. Blev varnad att det skulle börja ösregna, och när jag tittade ut genom fönstret såg jag världens svartaste moln över Slottskogen.. Så då fick jag sätta på min mina underbara gummistövlar som är gröna och granna med blommor på.

I spårvagnen (ja, vi är lata, vi skulle egentligen gå men alla var så sena och lata så vi tog spårvagnen haha) så tycker jag att det lät lite konstigt när jag bromsade vagnen. När vi går av upptäcker jag vad det var, gummistöveln har gått sönder.. Hela undersidan lossna där fram så mina tår sticker fram! Hur bra som helst liksom. Snacka om att stöveln förlorar hela sin enda purpuse, att hålla mina fötter varma och torra..

Och så var ju jag bara tvungen att ha min nya jacka, en militärinspirerad grön jacka från H&M. Hade ett linne och en kofta under, en halsduk över men ändå frös jag typ ihjäl. Så här sitter jag med halsont som bara blir värre och värre.. Jag vill inte vara sjuk! Kan det bli värre än att vara sjuk och samtidigt vara tvungen att plugga?! Bläh...



Nu har jag iaf fått en kopp te av min älskade med citron. Hoppas det hjälper. Både halsontet och plugglusten...

Puss på er mina raringar! (Visst låter jag som en riktig bloggare när jag uttrycker mig så?)

Pedagogen

Nu har C precis gått efter en hel förmiddag på Pedagogen. J*kla uppsats som aldrig blir klar. Men nu j*vlar! Haha..

Snart är U här och vi ska åka iväg och storhandla inför veckan.

Kanske, kanske, blir det så att jag cyklar iväg och tränar idag! Spännande :) Imorn är det mammajympa och jag är lite sugen på det, men tränar jag idag så blir det ett vanligt Baspass. Känner mig inte så redo för ett Medelpass..

Nu ska jag ut och vänta på U. Puss!

Askim

Första måltiden utomhus har intagits idag för första gången iår! Iskallt var det haha.. Men supergott som alltid!

Det fixas och donas i stugan som bara den och vi hjälpte till så gott vi kunde. Det har blivit jättefint och tjejerna får nog bättre plats nu i sin stora våningsäng :)

Nu ska jag typ sova, är sjukt trött och det beror nog på den härliga vädret och friska luften. Är inte van haha.. Längtar tills sommaren börjar så att man kan ligga och lapa sol medan svärfarn med familj ta hand om barnen :P:P Det har de ju lovat! Hihi..

Taskiga jag

Blev ingen sovmorgon för sambon, jag tog en igen och jag känner mig lite taskig även fast det var superskönt :P

Idag ska vi till svärfarns stuga och njuta av solen! Äta gott ska vi nog med göra.. Solen lyser som starkast just nu och Sam har mycket spring i benen..

Oj nu är Charlie vaken så jag får sluta!

Hmm

Undrar varför jag skrev just festa? Kanske för att jag pratade med J och om hennes äventyr så jag blev lite sugen.. Men dena kväll blev ännu bättre. Efter en massa plugg så stängde jag ner Word och slängde boken åt sidan och istället åt på U's goda Key lime pie och lite bloggläsning o sånt som jag brukar syssla med..

Snart ska jag sova. Jag lovade U lite sovmorgon och jag funderar på att vakna och så lite frukost och sen bara ut och leka och så får han sova i fred.. Schyrre va?


Vill festa!

Ja, kort och gott. Jag vill vara ute och festa.. Inte sitta hemma och plugga.. Buhuhu..

Nu är vi inne i MAJ, kan ni tänka er?! Tiden går så snabbt!

Denna månad:
Lämnar jag in uppsatsen för sista gången föhoppningsvis den 10.
Min styvsvärfar fyller 46 år den 13.
Samuel blir 2år och 8 månader den 15.
Charlie fyller 3 månader den 23.
Jag och U firar 4 år som förlovade (Skam! När ska vi gifta oss? Haha) den 24.
Mamma fyller 52 år den 25.
Storasyster fyller 35 år den 29.
Big D fyller 25 år den 29 (känner flera som fyller år just denna dag, men orkar inte rabbla upp alla).

Neh nu får jag återvända till min stinky uppsats..

RSS 2.0