Kanske ska komma på roligare rubriker?

Bf +7, alltså en hel vecka har gått och jag har fortfarande bebisen i mig..
Men idag kände jag iaf lite värkar på morgonen när låg i sängen... Men de försvann när jag väl reste mig upp. Buhu :(

Mamma har åkt nu :( Det var så mysigt att ha henne här.. Det är när hon är här, eller jag hos henne som jag verkligen inser att jag saknar henne så mycket och vill ha henne nära mig. Jag blir nog inte länge kvar här i Gbg om inte hon flyttar hit.. Storebrorsan var också här men han har vart här ett tag och han kommer tillbaka snart igen så honom kommer jag inte o sakna så mycket haha...

Hade vart snyggt om bebben bestämde sig för o komma idag, den 22/2.. Kanske hinner, det är ju bara 10 timmar kvar av dygnet :P Hehe..



Ännu en till bild på min supersöta Samuel..

Bf +5

No baby, men mamma är här och nu är det inte lika tråkigt längre...

Yay

Mamma kommer hit i alla fall hihi.. Men hon lovade att ta det lugnt och min bror som åker med ska ha koll på henne :P Yayy..

Och jag som skippade o städa idag eftersom jag trodde att jag kunde ta det imorn.. Gah.. Haha... Aja, tur att det är mörkt nu så hon ser inte det värsta :P

Nu ska jag kolla på "Greys"

Och, inga känningar..

Bf +4 dagar

Blir ingen besök från mama idag.. :( Hon kommer imorn. Jäkla snöoväder! Det är för farligt o köra ikväll ända hit så hon gör ett uppehåll i Linköping.. Men hon kommer imorn iaf..

Alltså det är stört hur mycket det kan snöa! Tittar man ut genom vårt fönster ser det ut som att vi befinner oss i en snöglob..

Och juste ja, no baby.. Maybe tonight.. om man ska jämföra med Samuels ankomst. Han var beräknad den 10/9-07, en måndag. Men värkarna startade inte förräns på fredagen, bf+4, och han föddes på lördag den 15 september kl 10.46, bf+5... Kan det bli samma denna gång?

U's kusin är i vecka 37 nu.. Hennes första kom i vecka 36 och hon har en del värkar och sammadragningar, så bebben skulle kunna komma när som egentligen.. Hon kommer säkert o föda före mig. Det gjorde U's andra kusin som väntade barn nästan samtidigt som jag gjorde.. Hon hade bf typ två veckor efter mig men fick sin flicka den 9 september..

Nu ska jag sluta jämföra och nu ska ni istället få njuta av ännu en bild av min gosigaste gosigaste..



Första amningsförsöket.. Sorry för blottningen av mitt bröst hahah.. Ni får vänja er..

Bf +3 dagar

Nope ingen bebis än...



Bjuder på en puttignuttig bild på Samuel istället..

Bf +2 dagar

Alltså this is soo boring. Egentligen inte själva väntan, jag har vant mig. Men denna tristtess jag upplever hemma. Varenda dag ser likadan ut. Vaknar antingen med Sam eller så får jag sovmorgon, oftast får jag sovmorgon. Äter frukost och kollar på tv hela förmiddagen och in på eftermiddagen.. Sen så försöker vi hitta på nåt, typ gå runt i Frölunda, eller som en promenad som igår.. Sen är det dags för middag o efter blir det lite mer tv, sen ska Samuel sova. Då blir det mera tv-tid och datortid eller scrapbooking.. Sen går vi o lägger oss vid 00-tiden.. This is depressing! Så här har våra senaste veckod sett ut.. Innan hade jag uppsatsen o pilla på.. Ibland får vi lite besök här hemma, vilket uppskattas väldigt mycket!..

På fredag ska mamma komma iaf så vi har lite o se fram emot! Har inte träffat henne på en månad! Ska bli mysigt... Jag hoppas för hennes skull att bebben har bestämt sig för o komma innan dess..

Bild på min underbara Samuel när han var en liten bebbe!


Vill ha!



En lila dinosaurie från Bluebox.se. Det är en vetevärmare som är formad som en dinosaurie då, till bebben och ha i vagnen. Skitsmart tycker jag.. Kan hålla värmen under dessa kalla månader...

Buhu, kan inte värkarna komma snart.. Sjukt att man längtar efter smärta haha..

Det blev visst ett till barnmorskebesök

Hur mycket jag än ville slippa det så fick jag gå på besöket idag. Inte för att jag inte ville gå på själva besöket, utan för att jag hade hoppats på att bebben skulle vara född by now..

Vilken skillnad på bm och bm, föresten! Min är superflummig, typisk Majorna-bm haha.. Alla bm jag har mött här (förutom denna jag träffade idag) är lite hippieaktiga :P

Denna bm var jättetrevlig och fick mig känna mig trygg. U fick också vara delaktig, han fick t ex lyssna med tratten efter hjärtljud. Samuel pratade hon mycket med..

Magen har växt, eller vi tror att de mäter väldigt olika och vi litar på denna bm's mått.

Sf: 37cm (+3cm sen förra ggn)
Hjärtslag: 140s/m
Huvudet fortf ruckbar..
Bt: 125/80 (lite högre än vanligt)
U-prov: inga konstigheter...

Fick en ny tid, till den 24/2!!! Hoppas verkligen jag slipper denna tid!! Det skulle vara ganska deprimerande... Skulle då vara i vecka 42..
Efter besöket gick vi runt i nya Frölunda torg (som inte är så jätteny längre) och gick och gick... Igår var vi på IKEA och jag kände faktist lite värkar, men så fort jag klev in i bilen försvann allt.. Idag kände jag inget speciellt, men sen när vi var hemma kände jag lite igen.. men inte längre...

Får testa mammas tips, att ta storesyskon på magen och gå runt och runt flera kvarter.. Dagen efter hade hon massor av värkar och sedan var storebror född haha...

Här kommer en bild på min kalaskula, måste ta o lägga Samuel som är helt speedad..



Tidningskungen

Tidningskungen är en hemsida som har samlat olika prenumerationer till tidningar. Jag har bl a prenumererat på tidningen "Mama" och "Goal" genom dem eftersom de har de billigaste priserna samlade hos sig..

 

Skulle jag prenumerera igen skulle jag välja "Mama" för att den tidningen är helt enkelt den bästa föräldratidningen. Den känns modern och ger mycket tips om föräldralivet...

Happy Valentinas dag :P

Idag har sötaste Valentina namnsdag (säger vi).. Grattis sötnos!

Idag är det också alla hjärtans dag! Glad alla hjärtans dag alla :)

Ingen bebbe än... Time goes by so slowly..

Ska gosa med min familj nu...





Sötaste lilla grisen!

I LOVE YOU GUYS!

Myser lite för mig själv

Jahap.. En lördagskväll utan sällskap.. U är hemma hos D och K och spelar lite spel. Samuel somnade nyss och bebben ligger fortfarande inne i magen..

Vad ska man hitta på.. Kanske scrappa lite till.. Men då måste jag framkalla lite bilder.. Big mission! Haha..

Annars då, vad kan man hitta på? Baka lite? Don't orko.. Kan inte bebben bara komma?

Mamma är snart här (om hon nu inte har landat redan).. Hon har vart i Chile i en månad och det känns tomt. Hon bor inte här i Gbg, men vi pratar ofta i telefon o det saknar jag. Hoppas hon vill åka hit snart..

Typiskt nog är tv:n supertråkig ikväll också, gah gah gah.. Aja får väl framkalla lite bilder..

Jag är med o tävlar..


''jag tävlar hos Rebecca om ett presentkort på lindex till värdet av 100 kr! Tävla här du med''

Dagarna blir bara segare och segare

Ahh, denna väntan! Det är så trist att bara sitta och vänta.. Dagarna ser likadana ut... Både jag och U sitter hemma nu och väntar.. Samuel joinar oss från lördag-tisdag då han är ledig från dagis.. Annars är han där onsdagar-fredagar..

Allt är typ fixat inför förlossningen och ankomsten.. Väskan är nästan helt klar, listan med "Saker att packa ner" och "Förlossningsnummer" hänger på kylskåpet, den supersmarta hemsidan "Värktimer" är startsidan på min dator så att när det är dags så är det bara för U att ta upp skärmen på min laptop och starta internet och börja klocka mina värkar (datorn kommer ständigt att vara på så detta går supersmidigt, supersmart va?).

Jag har t om slagit in bebbens present som den ska få av Samuel..

Det som är kvar är att köpa en spjälskydd till spjälsängen, köpa en present som Samuel ska få av bebben och packa det sista från listan...

Usch, det är så nervöst egentligen att bara sitta och vänta. Jag läser så mycket jag kan i Abascals bok och jag laddar på med massa energirik mat som gör att jag ska orka mer (med energirik mat ingår självklart massor av semlor, kakor, smulpajet, godis och glass!)..

Neh fan, jag måste hitta på nåt.. Börjar bli galen av att bara sitta hemma...

10 februari

Idag var C här hos mig och vi fick lite gjort på uppsatsen. Nu har vi producerat all text som skulles och vi har kommit upp till 36 sidor! That's crazy... Jag som trodde att vi skulle ha svårt med att få till 15 sidor (som typ är det minsta man kan ha haha)... Det som är kvar nu är att vi måste klippa och klistra o greja med uppsatsen. Det kan omöjligt ta en månad (min handledare tror inte vi hinner o bli klara tills den 7-8/3.. Men vi ska allt visa henne).

Nu sitter jag o försöker förbereda mig inför förlossningen.. Har lånat Gudrun Abascals bok "Att föda" från biblioteket och läser det jag upplever är viktigt.. Sitter även med en lista som ska upp på kylskåpet. Saker som ska med till förlossningen och BB så U vet vad som behövs packas ner...

Neh, får ta o hämta Sam som bråkar med U... Mors!

Barnmorskebesök, numero sista, please

Hoppas hoppas att detta var sista besöket hos barnmorskan och att lillbebben bestämmer sig för att komma innan nästa tid (som är just på min bf-dag). När jag väntade Samuel fick jag gå på besök på bf-dagen och det kändes surt.. Hade föreställt mig att jag skulle föda innan den 10 september, men istället kom han fem dagar senare. Så jag hann med två besök hos barnmorskan där.. Bläh!

Nu är väskan packad.. Typ.. Eller väskorna kanske man ska skriva. Samuels övernattningsväska är klar, förlossningsväskan är näästan klar, bebbens kläder är i (två olika outfits har jag packat, en om det är det som vi fick veta och en om det är det andra i säkerhetsskull) och rocken jag vill ha på mig är i (vill inte ha sjukhusrocken, fyfan vad sjuk man ser ut i den!), och så är BB-väskan nästan klar... Det går inte riktigt o packa väskorna klara för att det är grejer som ska med som jag behöver hemma... Så när det är dags o föda får vi packa det sista.. Ska skriva en lista så U kan hjälpa mig o packa så att vi ej glömmer nåt..

Anyways.. besöket ja.. Sf-måttet har ökat - med en cm! Wuhu, gör volter! Eller inte, inte i mitt tillstånd och inte för den ökningen.. Magen är ju fortfarande för liten. Ligger typ back 5-6 cm.. Min gravidmage med Samuel var som störst 36cm och jag har nu 34 cm. Hoppas detta betyder att denna bebbe är lite mindre.
Annars hade vi inte mycket att prata om. Hjärtslag 130s/m och mitt blodtryck har ökat till 120/80.. Kissprov fick jag lämna också. Fick föresten en tanke för ett bra tag sen att de kanske testar en för droger hahah... Jag bara lämnar och lämnar kiss och får ej reda på varför haha.. Men det är ju för att spåra proteiner som kan antyda att en infektion har brytit ut. Men detta vet jag bara för att jag är så duktig, inget de har sagt till mig, hoho..

Neh nu väntar U på mig.. Jag som tjatade på att han skulle stänga av spelet så vi kunde kolla på tv, och nu får han istället vänta på att jag ska blogga färdig. Jag är snart klar...nu är jag klar..

Sista?

Samuel vill de denna video hela tiden... Bara en sista gång? Sista? Hihi sötisen...

JibJab-video

Detta är han och hans kusin som dansar..

Mmmmelodifestivalen

Puh, vad dagarna går snabbt.. Har ingen koll på dem längre.. Nu är det bara 9 dagar kvar till BF! Knas va?
Vi har vart hos styvfarfar och styvfarmor till U i Floby.. Det var jättemysigt men långt o åka.. Fast det gick bra ändå.. Hade önskat att Ullared låg på vägen där så att jag hade fått köpa de sista grejerna till bebben.. Men icke.. U vill inte dit så det blir nog inte av..

Nu är det Melodifestivalen o jag önskade att jag var mer entusiastisk till det haha.. Inte riktigt min grej hur mycket jag än önskade... Ikväll önskar jag att jag inte var gravid och istället var typ i Sthlm o festa.. Haha.. Börjar bli ganska trött på att vara gravid..

Morsss nu ska Sam sova!

Mama, I don´t want to plugga!

Sitter här hemma med en kopp te och massa böcker uppslagna.. Försöker så gott jag kan skriva klart denna jäkla bakgrund. Det blir bara mer och mer. O så ringer stackars panikslagna C och vill ändra hela resultatdelen! Kära C, den skiter vi i just nu... Bläääh alltså... Jag började spontangråta mitt i maten för all denna stress som råder just nu. Uppsatsen, förlossningen, arbetslösheten, lägenheten, Samuel som inte äter, jag och U bara tjaffsar om allt möjligt.. Hormoner, hormoner överallt och hela tiden..

Det blir nog bra snart ska du få se lilla jag.. Snart är vår bebbe ute och den 15 februari har snart passerat (som är både beräknad förlossningsdag och dagen då jag och C måste lämna in uppsatsen om vi vill opponera i mars).. Alltså inte en så rolig datum, en mycket stressfull datum är det. Hur mysigt det än är att jag ska ha min bebis i mina armar om några dagar så framkallar förlossningen många känslor, speciellt stressiga sådana.. Mår bebben bra där inne? Kommer jag att klara denna förlossning, eller kommer jag att få panik så som jag fick då jag födde Samuel? Vill bara ligga i sängen under täcket o vänta in datumet.

På ett sätt är det väl bra att jag har uppsatsen samtidigt, så jag slipper att bara fokusera på förlossningen. Denna sista månad har gått otroligt fort, än är den inte slut (alltså en månad från att jag och C examinerades till det datumet vi ska lämna in uppsatsen).. Vi beräknade att vi skulle vara klara då.. Men är vi inte klara så är vi inte klara. Då får vi opponera i april och vi har mer tid att skriva på uppsatsen. Men denna sista biten tills vi är helt säkra på att vi inte klarar ded-linen är stressig... Only 13 days to go... Fast iofs ännu mindre då vår handledare måste godkänna den klar för opponering först...

Nu får jag fortsätta tills jag slocknar här på datorn... BAJS!

En dag som alla andra

Sitter på Pedagogen och väntar på C. Var så rädd för att försova mig (varför vet jag inte) så jag har vaknat ett antal gånger sen kl sex tills jag gick upp kl åtta.. När jag väl somnade om så drömde jag om att jag försov mig till olika saker. Typ att kl var två och jag hade fortfarande inte kommit hemifrån, värsta var nog att jag var hemma hos syrran i Sthlm och skulle hit haha.. Sen drömde jag om att jag skulle med ett tåg och hade inte ens packat väskan. Hatar såna drömmar, det är så stressigt. Man är ju inte ett dugg utvilad när man väl vaknar..

Me and C are going to skrivish lite på uppsatsen. Fick gjort väldigt mycket i söndags. TVn var avstängd hela kvällen så det kan ha berott på det haha.. Då hade jag flyt, skrev hela metod-delen och skrev in alla rubriker, en försättsida och innehållsförteckning samt sidnummer och en mall till sammanfattningen kom också med. Vi är uppe i 20 sidor med 1,5 radavstånd. När vi lämnar in den ska det bara vara enkel radavstånd och jag tycker att det är så himla fuult.. Aja, sluta tjata om uppsatsen. Det är typ bara jag som är intresserad av det just nu. Usch, hoppar vi är klara snart...

Nu kommer C så jag får avbryta denna klagolåt..

Vecka 39

Idag var jag på barnmorskebesök och jag blev inte lugnare. Magen har inte alls växt sen förra gången, fortfarande 33cm i SF-mått, i vecka 37+5.. Måttet ska ungefär stämma överens med antalet veckor man är i...

Jag ska dit igen om en vecka, och har den inte växt då eller bara växt pyttelite så måste jag åka in och kontrollera för att allt är som det ska där inne. Jag har heller inte ökat i vikt och blodtrycket var något högre än vad jag brukar ha..

Det som kan vara är att moderkakan inte tillför tillräckligt med näring längre och bebisen växer inte som den ska då. Eller kanske något med fostervattnet då barnmorskan sa att hon kände alla kroppsdelar tydligt, så det betyder att det inte finns så mkt fostervatten. Min mage är bara bebis..

Barnmorskan ringde förlossningen för att rådfråga och de tyckte också att jag skulle vänta till nästa vecka. Men i säkerhetsskull skulle hon i sin tur rådfråga sin kollega. Får jag inget samtal från min barnmorska så betyder det att jag ska vänta till nästa vecka...

Usch det här känns inte roligt.. Som tur är, är jag ju väldigt långt gången så skulle det vara nåt, gissar jag på att de bara sätter igång mig eller nåt..

Bebisen är iaf nästan helt fixerad och det känns skönt att veta det.. Sist hade huvudet inte ens åkt ner..

Nej, nu ska jag busa lite med min Samuel!

RSS 2.0